Vanhanen sanoi 7.1.2005 että natosta ei tehty salaista päätöstä. Tietenkään natosta ei tehty "salaista päätöstä", koska sehän on nyt "julkinen tieto".

Se, että asia on tullut esille jostain muistiosta, joka oli unohdettu näyttää lehtimiehille, on epäoleellista.

Poliittisista syistä sitä ei kuitenkaan ole sanottu suoraan, vaan jokainen ymmärtää osaltaan, että viimeistään nyt olemme natossa, kun asia on selvä.

Sehän ei voi siis enää olla salainen, kun se on julkistettu.

Tämä on justiinsa tätä demokratian kaapuun peitettyä diktatuuria, jota suomessa ylläpitävät puoluekuri ja hyväveli-järjestelmä (SAK, EU-tuki-kupparit jne...).

Tosiasiassa suomessa päättää asioista vain hyvin pieni klikki ja ainoa jota tämä klikki tarvitsee päätöksiensä tueksi, ovat mielipide-kyselyt.

Mielipide-kyselytkin hoidetaan niin monta kertaa lävitse ja sopivilla kysymyksen asetteluilla, että "demokratia" toimii ja kaikki ovat asiasta samaa mieltä.

Tietenkin juuri se 51%:ia, jotta päätös voidaan nuijia lävitse "yksimielisesti".

Näin käy natonkin suhteen. Ensin asiaa viedään eteenpäin salaisesti, sitten se "vuodetaan" tahattomasti julkisuuteen ja lopuksi kerrotaan, että asia on nyt jo periaatteessa sovittu ja sopimuksista ei voi perääntyä.

Ja sitten vielä joku kehtaa sanoa, että sun äänelläs on jotain merkitystä. Voi vittu. Kerran 4:ssä vuodessa se ääni kuuluu ja sitten unohtuu koko asia. Äänestämällä ei vaikuteta kuin banaanivaltiossa, kun kaikki on jo muutenkin päin persettä, niin muutahan mahdollisuutta ei ole olemassa kuin ylöspäin meno.

Suomen demokratiassa sillä ei ole mitään merkitystä.